Gode råd

Sådan undgår du hårboller hos din kat

single-image

Hvis du opdager, at din kat er begyndt at kaste op, er det oftest på grund af hårboller eller hårbolde. Hårboller er helt naturlige for en kat, da den vil komme til at indtage sine egne hår, når den rengør sig selv. Har katten nedsat appetit eller besværet afføringen, tyder det på, at den har mange hårboller. Har du mistanke om, at din kat er slemt påvirket af hårboller, bør du tage den til dyrlægen. Der er flere ting, man som katteejer kan gøre for at forbygge og undgå hårbollerne. Du kan prøve at rede din kats pels. Især langhårede katte har tendens til at danne hårboller, og det vil derfor være en god idé at rede pelsen ofte, hvis du er ejer af en langhåret kat. Du kan også tage et kig på den kattemad, du giver din kat. Hvis din kat får det forkerte foder, kan det resultere i flere hårboller. Gør derfor dig selv og din kat en tjeneste ved at købe noget godt foder – og mangler du penge til det, kan du supplere din egen løn med et lån.

Forebyggelse af hårboller

Kattemaden har en stor betydning for din kats velbefindende. Er din kat fejlernæret, vil du ofte kunne se det på pelsen, som vil begynde at fælde. Når katten rengør sig selv, vil den derefter komme til at sluge større mængder af hår, hvilket fører til hårboller.
Du bør vælge kattemad, som har den optimale mængde næringsstoffer. En sund kost vil resultere i en sund kat. Yderligere kan du finde specialfoder, som er tiltænkt katte med hårboller.

Læs mere om kattemad på nettet

Du kan læse mere om både hårboller og kattemad, som afhjælper hårboller, online. På nettet vil du kunne finde et bredt udvalg af velsmagende kattemad, som indeholder den næring, din kat har brug for. Du vil også kunne finde en forhandler, som kan hjælpe dig med at finde det rette foder til din kat. På nettet kan du yderligere læse om andre katteejeres råd mod hårboller.

You may also like