Gode råd

Gode råd til at forebygge hundesygdomme

single-image

At forebygge hundesygdomme er afgørende for at opretholde din hunds sundhed og trivsel. Ved at følge god praksis kan du heldigvis bidrage til at sikre, at din hund lever et langt, lykkeligt og sundt liv. Herunder har vi derfor samlet nogle gode råd til at forebygge hundesygdomme.

Regelmæssige dyrlægebesøg

Først og fremmest er det meget vigtigt, at du planlægger regelmæssige sundhedskontroller hos dyrlægen. Disse besøg giver nemlig dyrlægen mulighed for at påvise tidlige sundhedsproblemer! Her kan du også efterfølgende få rådgivning om forebyggende foranstaltninger, hvilket er en vigtig del af forebyggelse af sygdomme. Du kan eventuelt også læse mere på alttilhunden.dk, hvor du kan få vejledning om dyrlægebesøg og sygdomme.

Tandhygiejne

Børst din hunds tænder regelmæssigt og overvej tandrensninger hos dyrlægen. God tandhygiejne forebygger tandkødsproblemer og andre tandrelaterede sygdomme.

Vaccinationer

En god ide er at følge anbefalede vaccinationsplaner for at beskytte din hund mod alvorlige infektionssygdomme som rabies, parvovirus og kennelhoste. Her er det også vigtigt at søge rådgivning og hjælp hos dyrlægen, så din hundehvalp får alle de nødvendige vaccinationer.

Lopper og flåter

Du bør også bruge forebyggende midler mod lopper, flåter og andre parasitter for at undgå potentielt farlige sygdomme og hudirritationer. Selvom de ikke virker nær så farlige, så kan en flåt, som ikke bliver håndteret korrekt nemlig føre til alvorlige sygdomme!

Sund kost og motion

Derudover er det også vigtigt at fodre din hund med en afbalanceret og ernæringsrig kost. Vælg hundefoder af høj kvalitet, der passer til din hunds alder, størrelse og aktivitetsniveau. Undgå at fodre med menneskemad, der kan være skadelig for hunde! Sørg dermed for tilstrækkelig motion til din hund. Gåture, leg og aktiviteter hjælper med at opretholde sundheden i kroppen og sindet.

Vægtkontrol

En god ide er at overvåge din hunds vægt og hold den inden for en sund ramme. Overvægt kan føre til forskellige sundhedsproblemer som diabetes, ledsmerter og hjerteproblemer.

You may also like