Gode råd

Menstruationskopper er et uundværligt hjælpemiddel i min verden

single-image

Som sygeplejerske, single og enlig mor har jeg en travl hverdag. Derfor har jeg også sat min hverdag i system. Jeg har fx lavet en oversigt over mine morgener. Anyway, mit liv er et travlt liv, det er skemalagt, og derfor er det usigeligt vigtigt for mig, at noget som menstruation er fuldstændigt problemfrit. Derfor bruger jeg menstruationskoppen. Den er både praktisk genanvendelig, og dermed miljøbesparende, og så er den også et godt økonomisk valg. Den er også bionedbrydelig. Jeg fandt den på en grøn markedsplads på nettet. Andre bionedbrydelige produkter finder du her. Der er bare nogle ting, som er helt uundværlige i en travl hverdag som enlig mor med fuldtidsarbejde. 

Hvem er jeg?

Mit navn er Susan Lemohr Hansen, og jeg bor alene med min søn, Emil på 8 år, i en lille to-værelses lejlighed på Vesterbro. Emils far er stort set ude af billedet. Han er amerikaner og kommer på besøg hos os en til to gange om året. Vi kommer fint ud af det sammen. Vores kortvarige forhold i sin tid var et lille eventyr midt i en mindre livskrise, da jeg havde mistet min far. Jeg havde brug for kærlighed, og den fandt jeg. Jeg mødte George og blev gravid med Emil, som er mit livs kærlighed.

Hvordan får jeg hverdagen i familien til at gå bedst?

Jo, nu skal I høre. Jeg kan tale ud fra en lidt træls episode. Jeg var taget på arbejde og var kommet lidt hurtigt ud af døren, det må jeg indrømme. Først sent fandt jeg ud af, at jeg havde menstruation, men jeg lånte et par bind af en kollega. Det reddede mig umiddelbart, men det var simpelthen så ubehageligt at gå rundt med de bind. En patient bemærkede også på et tidspunkt, at jeg havde blødt igennem i min hvide sygeplejerske dragt, det var virkelig ubehageligt, selvom patienten sagde det på en diskret og venlig måde. Det ødelagde lidt min arbejdsdag og gjorde mig helt klart meget mindre effektiv. Det gik desværre også ud over min eftermiddag og aften sammen med Emil. 

Jeg får helt klart hverdagen til at gå bedst ved at have et klart system for min hverdag, hvad gælder mit familieliv og mit arbejdsliv. Når nu min cyklus rent faktisk er så regelmæssig, som den nu engang er, så er der ingen grund til ikke at holde øje med det, så jeg kan bruge min menstruationskop. 

Hvordan var det nu før i tiden?

I gamle dage, som så ikke er så forfærdeligt lang tid siden, da brugte stort set alle teenagepiger og unge kvinder tamponer. De ældre kvinder brugte som regel hygiejnebind. Jeg anbefaler ingen af delene. Ingen af delene er jo genanvendelige, og de indeholder alt for meget kemi, det gælder desværre stadig i dag. 

You may also like