Gode råd

Øg dyrevelfærden med foder til grise fra AJ Energi & Strø

single-image

Dyrevelfærd er noget, du er nødt til at tage alvorligt, når du har svin. For det første er det med til at sikre, at du får det ud af dit landbrug, som du ønsker. Dernæst er det også vigtigt, alene fordi der ikke er nogle dyr, der fortjener at lide på andres fortjeneste. Og for at sikre at dine svin har det godt, er det vigtigt, at du vælger det rigtige foder til dine grise. For mange kan det være værd at overveje at få foder og fodertilskud til grise fra AJ Energi & Strø. Hvorfor, kan du læse mere om i denne artikel.

Det rigtige foder til grise sikrer helbredet

En af årsagerne til, at du med fordel kan vælge næring til dine svin med omhu, er, at det i høj grad kan spille ind på deres helbred. Fejlagtig næring kan give mange af de maveproblemer, der kan ramme svin. Modsat kan god næring dog også være med til at afhjælpe disse problemer.

God næring kan du få hos AJ Energi & Strø. Her kan du nemlig få produkter, der er lavet specifikt til at bekæmpe maveproblemer hos dine svin, så som navlebrok.

Du kan blandt andet vælge at bruge produktet AJ X30, som er et fodertilskud til grise, der blandes i det øvrige foder til grise. Så viser det sig nemlig i kontrolforsøg, at svinene får det bedre. Dertil viser det sig også, at de vokser betydeligt mere. Så der er altså flere ting, der tyder på, at dette bidrager til dyrevelfærden hos svineavlere.

Bekæmp problemerne, mens du kan

Det er ikke ualmindeligt, at der opstår maveproblemer hos svin. Derfor er det altså også noget, som alle svineavlere må tage alvorligt. Men en af udfordringer ved det er, at det kan være svært at opdage i tide. For desværre viser det sig nemlig ofte først, når svinene bliver slagtet. Det gør dog ikke maveproblemerne mindre vigtige at tage sig af.

Der er endnu manglende viden på området, men der er alligevel bred enighed om, at mavesår hos grise formentlig giver store smerter hos dyret. Derfor er der altså også bred konsensus om, at det formentlig er med til at bringe dyrevelfærden ned i betydelig grad. Og det er altså dit ansvar at sikre, at dine dyre har det godt.

Mens smerten kan være svær at definere, så er der dog stor opbakning til ideen om, at det rigtige foder til grise kan gøre en stor forskel. For det er formentlig en dårlig kost, der leder til problemer i grisens mave i første omgang.

Dertil er der også meget, der tyder på, at stress er en vigtig faktor. Også på dette punkt kan du altså gøre meget for at øge dyrevelfærden.

Selvom du ikke nødvendigvis selv vil opdage problemer, så er det altså vigtigt at tage alvorligt. Og det bedste, du kan gøre, er at give dine svin den rette næring.

Vælg føde med fokus på dyrevelfærd

Når du vælger, hvad dine svin skal æde, så bør du vælge en producent, der prioriterer dyrevelfærd. Det er blandt andet tilfældet hos AJ Energi & Strø.

https://ajenergi.dk/ kan du læse meget mere om deres forskellige produkter. På den måde kan du altså også blive klogere på, hvordan det virker for dyrene, og hvorfor det er en god idé at vælge produkter som disse.

Selvom du naturligvis prioriterer en omsætning, så er det også vigtigt, at du tager dig godt af dine dyr. Mange svineavlere vil således også nikke genkendende til, at dyrene betyder meget. Så husk også at tage hånd om de skjulte problemer.

You may also like