Gode råd

Ting, man som hundeejer skal være opmærksom på

single-image

Når man er blevet hundeejer, er der en række ting, man skal være opmærksom på. Helt overordnet set skal man gøre sig klart, at der ikke kun følger glæder med ejerskabet men også ansvar, besværligheder og økonomiske omkostninger. For at starte med sidstnævnte, så er omkostningerne ved at have hund typisk mindst kr. 100.000 fordelt over dens levetid. Det bør man være opmærksom på, inden man anskaffer sig en hund. Det er bestemt ikke en billig fornøjelse.

Hundeforsikring

Som hundeejer skal man ifølge Hundeloven tegne en ansvarsforsikring for sin hund. Denne forsikring er obligatorisk for alle hunde. Derudover er der flere andre måder at forsikre sin hund på. Blandt andet kan en sygeforsikring tilrådes, da den hjælper med at dække dyrlægeregningerne ved sygdom.

Mad, motion og motivation

Det er vigtigt at gøre sig klart, at en hund ikke er et menneske. Det lyder logisk, men alligevel er der en del hundeejere, der tror, at den mad, de selv spiser, dækker hundens næringsbehov. Det gør sig sjældent gældende. Gør din hund den tjeneste at købe et godt fuldkostprodukt, der dækker dens behov. Er man i tvivl, så spørg dyrlægen. Udover den rigtige mad, så skal en hund motioneres og motiveres. Heldigvis kan begge klares samtidigt, hvis man går eller løber en tur med hunden. Hunde har brug for at komme ud og lugte til nye dufte. Det er en af de vigtigste måder at holde en hund motiveret. En hund, der keder sig, laver ofte ting, der er uhensigtsmæssige for hundeejeren.

Vaccination

Et hundevaccinationsprogram er med til at sikre, at din hund i tilfælde af, at den bliver udsat for smitte, er bedre beskyttet mod diverse vira. Som hundeejer bør man følge dyrlægens anbefalinger angående vaccination. Læs alt om vaccination af hunde her. Der er meget sjældent bivirkninger udover kortvarig træthed ved vaccination af hunde.

You may also like