Gode råd

Undgå at hunden trækker

single-image

Det er ikke for sent, at få din hund til at gå ordentligt, selvom du ikke var helt ihærdig nok med træningen, da din hund var hvalp. Hvis du har en hund, der trækker i snoren og halser af sted, så er det faktisk muligt at rette op på. Læs med her, hvor vi tager dig igennem et program, som du selv kan træne din voksne hund efter.

Du skal have en vilje af stål

Der er tre ting, der er vigtige, hvis du vil få din voksne hund til at gå ordentligt. Du skal lægge en strategi, du skal have en vilje af stål og et hav af godbidder. Det er nemlig dig forandringen skal komme fra. Du skal ville det og tro på det. Måske kan du få brug for professionel hjælp, hvis din hund er en svær nød at knække, men holder du ud, er der rigtig gode chancer for at lykkedes med projektet.

Benyt en ”klikker”

Husk, at du aldrig skal ty til magt eller vold. Det er ikke der løsningen ligger gemt. Derimod skal du bruge positiv læring. Det vil sige, at du belønner din hund, når den gør det, du gerne vil have den til. Du kan med held gøre virkningen af den positive læring større ved at benytte en ”klikker”. Den skal du trykke på i samme nu, som hunden gør det rette. Lige derefter skal du give den en godbid. Når en hund er blevet trænet med en ”klikker” ved den, at den kun får sin godbid, når den lystrer.

Træn din hund
Det er vigtigt, at hele familien er enige om den samme strategi, så I ikke sender forskellige signaler til hunden. Herunder er de 6 trin som I kan gå frem efter:

 1. Den rigtige ”lokkemad”
  Du skal købe nogle godbidder din hun rigtig godt kan lide, så den vil yde for at få dem. Til tider foretrækker hunde legetøj fremfor godbidder.
 2. Hold fokus og sid pænt
  Du skal starte træningen med at bruge ”klikkeren” og dernæst belønne din hund for at holde kontakt og sidde foran dig. Dette er vigtigt, fordi det er næsten umuligt at træne en hund, som ikke holder fokus på den, der træner den.
 3. Følge efter
  Dernæst kan du gå over til en øvelse, hvor hunden skal følge efter dig, mens du går baglæns. Udfordringen består i, at få din hund til at følge dig. Du skal tage små langsomme skridt og vente på, at din hund følger dig. Hver gang hunden er opmærksom og følger efter, skal du klikke og give den en godbid.
 4. Vend rundt og pladsposition
  Når din hund har fanget fidusen med at følge efter dig og blive belønnet, kan du starte med at vende dig højre om. Dermed går hunden i pladspositionen. Gør det stille og roligt i din hunds tempo. Det er vigtigt, at du klikker og giver godbidder for alle de skridt hunden tager i den retning du ønsker. Når I er kommet i pladsposition, kan du fortsætte fremad, så hunden kan forstå, den skal gå ved siden af dig på din venstre side.
 5. Gå pænt
  Når din hund går ved din side, kan du belønne den når snoren er slap. Det er fint, hvis din hund tager øjenkontakt, det betyder den er engageret i det der foregår. Din hund skal i starten belønnes for hvert skridt, hvor snoren hænger slap. Forcer endelig ikke processen. Den skal gå meget langsomt, så du ved hunden er med hele vejen. Ellers vil hunden ingenting lære og fortjener ingen godbidder og, det hele er spild af tid.
 6. Til slut, når du stopper med at gå, skal hunden placeres i pladsposition ved din side og have en stor belønning for det gode arbejde. Du skal starte med at træne din hund et meget roligt sted uden forstyrrelser og derefter gradvist og meget langsomt vende hunden til flere og flere forstyrrelser hen ad vejen.

Hjælpemidler

Der findes mange gode hjælpemidler til at afhjælpe træk, både anti træk hundeseler og halsbånd med kvæl.
Hjælpemidlerne er dog ikke så effektive de løser problemerne, men de kan være en hjælp.

You may also like