Kæledyr

Alt du skal vide om at holde høns

single-image

Høns er fantastiske dyr, og det er en af grundene til, at mange danskere er begyndt at holde høns. De er relativt billige at have, de leverer æg og så skaber de liv og glæde i en have. Høns kan også være med til at nedbringe have- og køkkenaffald, og de kan også være gode at holde, selv hvis du har børn.

Kom i gang med at holde høns

Hvis du har lyst til at have høns gående i din have, er der et par ting, du først og fremmest skal have anskaffet dig. Det er nemlig vigtigt, at hønsene har et bur, så de ikke stikker af og samtidig er skærmet fra skadedyr. Derudover er det vigtigt at have et hønsehus, som hønsene kan være i om natten. På den måde er hønsene nemlig endnu bedre beskyttet mod ræve og andre dyr. Det er også en god idé at finde ud af, hvilken slags høns, du vil have. Vil du holde høns for æggenes skyld, skal du lede efter racer, som producerer mange og gode æg. Er det derimod hovedsageligt for hyggens skyld, kan du gå efter racer, der er flotte at se på.

Fodring af høns

Høns er heldigvis ikke kræsne, og derfor kan de hjælpe med at nedbringe dit have- og madaffald. Høns er eksempelvis glade for hønsefoder, afklippet græs, frugtskræller, gammelt brød og ukrudt. Giver du dette til hønsene, slipper du både for en masse skrald, men samtidig får du bedre æg, gødning til haven, og vælger du at slagte hønsene, kommer de også til at smage bedre. Dog er det også vigtigt, at du har foder, der er skabt til høns. Foder til fjerkræ herunder hønsefoder er nemlig vigtigt at give hønsene, hvis de skal have så godt velvære og så god sundhed som muligt.

You may also like