Kæledyr

Bliv din egen hundefrisør med den rigtige hundesaks!

single-image

På samme måde som vi mennesker skal forbi frisøren og have trimmet lokkerne med jævne mellemrum, skal din hund også have trimmet pelsen. Langhårede hunde skal have klippet pelsen ofte, hvis ikke de skal forsvinde i en sammenfiltret og utæmmelig manke. Mange vælger at tage sin hund med til en hundefrisør, der hurtigt og nemt kan klare opgaven, men man kan også gøre det selv, hvis man har mod på det. Det kræver bare den rigtige hundesaks.

De forskellige typer af sakse

En hundesaks er ikke bare en hundesaks. Der findes forskellige typer af sakse derude, som kan noget forskelligt bl.a. afhængigt af, om man skal klippe eller udtynde i pelsen. Groomingsaksen er den traditionelle saks, der er god, når pelsen skal klippes, og kommer i forskellige længder og udformninger. Her kan man kan blandt andet se på, hvor stor ens hund er og hvor meget pels der skal klippes. En kort saks er nemmere at styre, men kan ikke klippe nær så meget pels ad gangen.

Udover groomingsaksen findes der også effilersaksen eller udtyndingssaksen, der, som navnet afslører, er god til at tynde ud i hundens pels. Effilersaksen har tænder enten på den ene side eller på begge sider, der gør, at den ikke klipper nær så meget pels af som groomingsaksen. Udtyndingssaksen er også god, da den lige giver det sidste finish, så din hund og dens pels står helt skarpt efter klipningen.

Prikken over i’et

Langhårede hunde skal også have klippet pelsen omkring poterne, så det ikke kommer ned til trædepuderne. Her er det en god ide at have en potesaks, som lige giver prikken over i’et, når din hund skal trimmes. Potesaksen har en buet spids, så man nemt kan komme til omkring poterne, men uden risiko for at skade hunden. Tilbage er der kun at sige; god klipning!

You may also like