Kæledyr

Det bør du overveje inden du får et kæledyr

single-image

Det kan være noget af det hyggeligste med et kæledyr, men det er til gengæld også et stort ansvar. Hvis du anskaffer dig et kæledyr, vil der ikke være én dag fremover, hvor du ikke skal passe det og tage dig af det. Derfor er det også en beslutning, du bør overveje nøje og tænke godt igennem. Men hvad bør du egentlig overveje inden du får et kæledyr?

Er du klar til ansvaret?

Med et kæledyr følger som sagt et stort ansvar. Du vil få ansvaret for et dyr, som kun er dit. Det er altså dig, der skal sørge for, at dit kæledyr aldrig går sulten i seng, jævnligt bliver aktiveret og motioneret, kommer til dyrlægen mm. Det at have et kæledyr, består ikke udelukkende af at ligge i sengen og putte.

Har du budgettet til det?

Ikke nok med, at der ligger et stort ansvar i at have dyr, er det også noget, der kræver et fornuftigt budget. Du skal ikke kun tænke på, at du skal have råd til at købe dit kæledyr. Der vil blive ved med at være løbende udgifter hver måned. Du skal have penge til forsikringer, foder, legetøj, seler el.lign. og uforudsete udgifter såsom dyrlægebesøg og tandbehandlinger. Tandbehandling af kæledyr i Kolding.

Har du lysten til det?

Har du overvejet nøje, om det faktisk er noget, du vil? Du er nødt til at være sikker på, at det ikke kun er de første 3 måneder, det er sjovt at have en hund. Du kommer til at skulle leve med dit kæledyr i mange år endnu. Så når du får tanken om at købe et kæledyr, så sørg for, at du tænker over det længe, så du ikke tager en forhastet beslutning, fordi du lige får lyst til at ligge med en hund i sofaen.

You may also like