Kæledyr

Dyr får også brug for tandlæge

single-image

Som mennesker kan dyr af og til komme til skade. Og når dit kæledyr bliver sygt eller på anden vis kommer ud for et uheld, er det dit ansvar som ejer at sørge for, at dyret får den rette behandling. 
De mest almindelige kæledyrsskader knytter sig til fordøjelse og hygiejne. Men nogle skader forekommer, når kæledyret leger eller på anden vis er aktivt, og det kan gå ud over tænderne, ligesom det kan for mennesker, der dyrker sport.

Når dit kæledyr kommer til skade

Især nogle hunderacer har et meget højt aktivitetsniveau. Og da de som hvalpe ofte er lettere ustyrlige, er der en god chance for, at der af og til vil ske uheld. Når dit kæledyr akut kommer til skade, er det vigtigt, at du reagerer med det samme. Hvis du har en mistanke om, at kæledyret har slået hovedet, bør du starte med at tjekke tændernes tilstand. Gennemgå grundigt overmund og undermund og led både efter tænder, der blevet slået skæve, løse eller helt ud. Hvis du konstaterer, at tænderne fejler noget, bør du så hurtigt som muligt kontakte en dyrelæge, som du normalt ville kontakte en tandlæge, hvis det var dig, det handlede om. Kæledyrets helbred er trods alt dit ansvar som ejer, så det er vigtigt, at du tager det seriøst og handler hurtigt.

Prisen for behandlingen

Prisen for behandling af et kæledyrs tænder afhænger for det første af selve skaden. Hvis kæledyret blot har fået en skæv tand, vil prisen på behandlingen ligge i den lavere ende. Er tanden eller flere tænder blevet slået helt løst, vil behandlingen koste en del mere. Når du henvender dig til en tandlæge i forbindelse med et kæledyrs tandskader, skal du regne med at skulle af med mindst et par tusinde kroner. Hvis budgettet ikke er til det, kan nogle tandlæger dog godt finde på at tilbyde dig en afbetalingsplan, som I kan udarbejde sammen. Snak med tandlægen om det, før behandlingen påbegyndes. 

Tag kæledyrets tandskader alvorligt 

Tænder er mindst ligeså essentielle for dyr, som de er for mennesker. Og derfor er det vigtigt, at du tager dit kæledyrs tandskader alvorligt. Det er aldrig sjovt at få en uventet tandlægeregning, men det bør ikke afholde dig fra at sende kæledyret i behandling, når det er nødvendigt. 

You may also like