Kæledyr

Giv dyrene det bedste af det bedste

single-image

Uanset om du har fisk, fugle eller firbenede venner, vil du dem garanteret det bedste. Det vil de fleste, der har kæledyr, og det indebærer alt fra gåture og frisk vand til det rette dyrefoder. Der er mange, der tror, at det foder, der står på hylderne i supermarkeder, er godt nok, men virkeligheden er, at det ofte ikke indeholder de rette næringsstoffer.

Hvis du gerne vil sikre dig, at dine kæledyr får ordentlig næring, kan du altså med fordel handle i en specialbutik. Det kan enten være en forretning, der er specialiseret i dyr eller foder, eller det kan være i forbindelse med en dyrlæge, der i hvert fald ved, hvad han eller hun har med at gøre. Der er forskellige retningslinjer for, hvilken type foder, forskellige dyr bør have, og det kommer blandt andet an på størrelse, race, køn og meget andet.

Lær dyrets tegn at kende

Selvom dyr jo i sagens natur ikke kan tale, kan de på mange andre måder udtrykke, hvis noget ikke er, som det skal være. Det kan være ved at vise træthed eller ved at gå væk fra madskålen, du kan fornemme, at noget måske ikke er, som det bør være. Selvom det kan handle om, at dyret er kræsent, kan det også være fordi, det simpelthen ikke er det rette foder. I nogle tilfælde kan det også være, at dyrets pels bliver glinsende eller begynder at klumpe. Det kan igen handle om sammensætningen af foderet, og ved at ændre på små ting, kan man lynhurtigt rette op på det.

Der sker naturligvis ikke noget ved, at man en gang imellem giver noget andet foder, hvis man for eksempel er løbet tør for det gode, men som en generel tommelfingerregel bør man altså følge den foderstandard, som dyrlægen har anbefalet, når du har kæledyret med til tjek.

You may also like