Kæledyr

Gode tips til dig der gerne vil sikre, at din hund har det godt

single-image

At have en hund er en fantastisk ting. Hunden bliver en udvidelse af familien, og udover det kan hunden nærmest fungere som en ven, du kan fortælle alting til, hvis du ikke har andre, du føler du kan snakke med. Fordi hunden gør så meget for dig som ejer, skylder du også hunden at behandle den på bedste måde og at give den de bedste muligheder for et godt liv. Der er mange ting, du kan gøre for at sikre, at din hund har det godt – nogle af dem kan du læse mere om herunder.

Ordentlig mad

Ligesom os mennesker, skal din hund også have noget føde, der kan give den energi og sørge for, at den vokser og udvikler sig på den rigtige måde. Når det kommer til den rigtige mad til din hund, er det en god ide at snakke med dyrlægen, fordi de jo har styr på, hvad din hund har brug for, og hvor disse næringsstoffer kan komme fra. Når du har fundet ud af det, kan du prøve at give din hund noget forskelligt foder for at finde ud af, hvilket den bedst kan lide. Den må jo gerne have en god oplevelse, mens den spiser maden.

En god seng

Du ved sikkert godt, hvilket humør du ender med at være i, når du har sovet dårligt et par dage i streg. Godt nok virker det til, at hunden kan lægge sig til at sove, hvor end det skulle være. Men derfor er det altså en god ide at have en hundeseng til hunden alligevel, som kan være den faste base, hvor din hund sover – i hvert fald om natten. Hundesenge fås i mange forskellige størrelser og materialer, og den rigtige hundeseng kommer jo meget an på, hvilken hund du har, og særligt hvor stor den er. Udover det skal den jo gerne være lavet i et materiale, der gør det behageligt for hunden at lægge sig til at sove.

Legetøj der aktiverer den

De fleste hunde har noget legetøj derhjemme, og det skal din da også have! Det giver hunden noget at lave, hvis den er alene hjemme, eller hvis resten af familien lige har for travlt til at lege – selvom I selvfølgelig også kan lege med hundelegetøjet sammen med hunden. Men legetøj behøves ikke bare være legetøj, for der er nemlig noget forskelligt legetøj til hunde, som er med til at aktivere og stimulere den. Det kan f.eks. være de kugler, hvor der er mad inden i, som hunden så skal rulle for at få denne mad ud. Det er bl.a. disse ting, som er med til at stimulere hunden, og kan gøre det lettere for hunden at lære andre ting. I den sammenhæng kan i jo også tage hunden med til hundetræning, hvor I kan lære den bl.a. at sidde og ligge ned, hvilket kan gøre hunden lidt lettere at styre derhjemme.

You may also like