Kæledyr

Kæledyrsguide: derfor bør du anskaffe dig en hund

single-image

Det er ikke uden grund, at hunden kaldes for menneskets bedste ven. Hvis du er hundeglad, behøver du ingen overtalelse for at anskaffe dig en ny, bedste ven, men måske har dine forældre, din partner eller måske dine børn brug for nogle gode grunde til, hvorfor I bør have en hund i hjemmet – fortæl dem blot de gode grunde, du får her i teksten, og du vil højst sandsynligt få dem overtalt i en fart!  Hvis pengene er et problem – for det er ikke helt billigt at have hund – så findes der heldigvis mange nemme måder at skaffe lidt ekstra på. Skær eventuelt ned på dine egne udgifter, så du har råd til hundens, og overvej et nemt lån, som du hurtigt kan betale tilbage igen. Læs mere og bliv klogere på https://monni.dk/nemme-laan/.

Du får automatisk motion hver dag

En ting, der er helt sikker, når du har hund er, at du får motion hver eneste dag. Hunde skal luftes mindst to gange om dagen, og det betyder at du, eller en anden i husstanden, skal ud og gå tur. Alt efter racen skal hunden måske have meget motion, og det betyder, at du får en følgesvend til dine løbeture eller de ekstra lange gåture.

Du kommer til at le

Hunde er bare søde, og de gør mange sjove ting. Ved at have hund i hjemmet, vil du unægtelig komme til at le mere, end du ellers gør, fordi du simpelthen ikke kan lade være, når hunden ser på dig med bedende hundeøjne eller forsøger at fange sin egen hale. Når vi griner, frigives endorfiner og dopamin, som begge er stoffer i hjernen, der giver os en følelse af velvære og lykke. Det vil altså sige, at du kan forhøje din livsglæde ved at anskaffe dig hund, blandt andet fordi den får dig til at grine og smile.

Du har tilbøjelighed til at blive mere social og øge dit selvværd

Undersøgelser har vist, at hundeejere generelt er mere sociale anlagte end mennesker, der ikke har hund. Dette skyldes blandt andet, at man på den daglige gåtur med hunden har tendens til at stoppe og snakke med andre mennesker, der også lufter hund. Dette, samt hundens evne til at øge din livsglæde, kan være med til at øge dit selvværd, så du hviler mere i dig selv, og derved får det bedre psykisk.

Du lever højst sandsynligt længere

Alle disse ovennævnte punkter er ting, der gør noget godt for dig og dit liv. Ved at motionere mere bliver du sundere, ved at grine mere bliver du gladere, og ved at lufte hunden møder du nye mennesker, bliver mere social og vil hvile mere i dig selv – og alle disse ting kan være faktorer, der spiller ind på, hvor længe du kommer til at leve. Et sundt, glad og sociale mennesker lever nemlig med stor sandsynlighed længere end et menneske, der ikke får rørt sig, ikke smiler eller griner særlig meget og ikke omgås med særligt mange mennesker.

You may also like