Kæledyr

Menneskets bedste ven- Hunden

single-image

Det er meget kendt, at man kalder hunden for menneskets bedste ven. Og det er ikke uden grund. Gennem århundrede, hvis ikke også årtusinder, har hunden været menneskets tro følgesvend. Hundens formål og gøren for mennesket har dog ændret sig. Før i tiden var hunden slet ikke et kæledyr som sådan, men snarere en hjælper, når man for eksempel skulle på jagt. Sådanne hunde findes stadig. Rigtig mange hunde har et instinkt for jagt, men knap så mange hunde får lov til at udøve det. For senere er hunden kommet indenfor, og den er blevet en hel og særdeles integreret del af hverdagen for en stor del af danskerne.

Og én ting har de fleste hundeejere tilfælles. De vil nemlig gøre alt for, at deres pelsede ven kan leve så længe som muligt og stadig have det godt.

Og når det er en hund, som man snakker om, så er der desværre mange fysiologiske ting, der kan komme i vejen for et langt liv. For man er i forvejen klar over, at når man anskaffer sig en hund, så har man den gennemsnitligt 10 år. Men alligevel vil vi gøre alt for at holde dem sunde og raske

Hvis uheldet er ude, så er hjælpen at hente

En hund har præcis som et menneske et korsbånd. Faktisk er ligheden mellem en hunds korsbånd et menneskes korsbånd rigtig stor. Og samme ting er med til at sprænge korsbånd gang på gang- og det er overbelastning.

Ligesom ved mennesker, kan hunde også opereres for et sprunget korsbånd. Og der er nogle ting, som du som hundeejer skal være særligt opmærksom på.

Hvis din hund halter eller på nogen måde har besvær med at gå eller løbe af nogen slags, og hvis hunden undgår at støtte på poten, så kan det meget vel være tegn på, at korsbåndet er sprunget.

Kilde: Korsbånd på hund

You may also like