Som vi alle ved, stammer vores tamhunde fra ulvene og diverse vildhunde. Disse dyr er specielt tilpasset deres miljø og har for eksempel sjældent problemer med de temperaturer og vejrtyper, de udsættes for i deres hjemlande. Men de mange hunderacer, vi mennesker med tiden har fremavlet, er ikke alle skabt til at kunne trives i kulde eller høj varme. Det er derfor op til os at sørge for, at vores firbenede ven ikke lider i løbet af årstidernes skiften i Danmark.
Den kolde tid
Selvom den danske vinter som helhed er blevet lunere, er nattefrost stadig almindelig, ligesom der også forekommer perioder med dagsfrost. Tilhører din hund en korthåret race, eller på anden måde har begrænset pelspragt, kan det være nødvendigt at hjælpe den med at holde varmen udendørs. Tag at køb hundedækken – ved at iføre din hund en sådan ”overfrakke”, sørger du for at forhindre tab af kropsvarme. Det trick har vi mennesker benyttet os af i årtusinder. Et andet problem om vinteren kan være saltede gangstier. Prøv så vidt som muligt at undgå disse, da salt ikke er godt for hundens trædepuder og poter. Bor du i byen og går daglige ture med din hund på saltede fortove og veje, kan du overveje at investere i hundesko eller -støvler. For ud at gå skal I jo.
Varme sommerdage
Den danske sommer er også blevet lunere, hvilket blandt andet giver sig udtryk i flere hede- og varmebølger. Gennemsnitstemperaturen for sommermånederne er også steget, og vi får dage hvor varmen er ulidelig høj. For nogle hunderacer er dette et stort problem. Igen er det især et spørgsmål om, hvilken type pels din hund har. Sørg dog generelt for et skyggefuldt sted til din hund på varme dage. Hold den hydreret med frisk vand og giv den eventuelt adgang til vand at bade i.
Valg af praktikplads – Mulighed for passioneret arbejde