Kæledyr

Sådan passer du godt på dine kæledyr i vintermånederne

single-image

Når det først begynder at blive koldt om vinteren, så er det ikke kun os mennesker der mærker til det. Nej, vores kæledyr mærker også at kulden trækker ned over os, og derfor skal vi som mennesker også huske på, at vi har et ansvar overfor dyrene, og skal dermed sørge for at de også er tilpasse i vintermånederne.

Det er måske ikke alle der tænker over det, eftersom det jo er dyr, og de ikke bruger tøj på samme måde som os mennesker, men årstiderne kan alligevel påvirke dit kæledyrs helbred – lad det være en hest, kat eller hund.

Flere kroniske lidelser kan forværres i løbet af vintermånederne

Har man et kæledyr med en kronisk lidelse, så er det vigtigt at man går til regelmæssige opfølgningerne, for løbende at konstatere kæledyrets helbred. Specielt op til vinteren er det vigtigt, at man tager dyret med til et lægetjek for at se, om alt er som det skal være.

Hvis disse lidelser er forbundet med led og/eller knogler, så kan det – specielt hvis du har en hund, være en god idé at mindske de lange gåture en smule. Det kolde vejr kan nemlig forværre tilstande som f.eks. gigt, og smerterne kan derfor være forværret i disse måneder.

Har man en hest stående udenfor, kan vintermånederne også være der, hvor den typisk får dårlig mave eller efterløb. Skift af foderet og vejrændringer kan være en belastning for hestens tarmsystem, og derfor bør man være påpasselig med at skifte for meget rundt i foderet i de kolde måneder.

Hypotermi findes også blandt dyr

Dyr har selvfølgelig en anden kropsvarmeregulering end vi mennesker har, men det er meget forskellige fra kæledyr til kæledyr, hvordan de håndterer kulden.
På trods af, at de er bedre udrustet til at klare kulden, så findes der f.eks. hunderacer som har sværere ved at klare det end andre, så kan hypotermi i slemmere tilfælde godt indtræffe
En fransk-bulldog har f.eks. ikke meget underpels, og kan derfor ofte ryste og fryse en del når den bliver kold udenfor.

Der findes en række klæder der kan købes til sine kæledyr, som har til formål at holde dem varme i vintermåneder, på lige fod med det tøj vi mennesker bruger. Det kan virke fjollet, men man ser f.eks. også tit heste gå med frakker hen over vinteren, og det gør mange små hunderacer også.

Pas på dine kæledyr i de kolde måneder – det fortjener de!

You may also like