Kæledyr

Sådan sørger du for at dit kæledyr er sundt

single-image

Kæledyr er vores bedste venner. Derfor skal de selvfølgelig også have det godt, og det kræver meget fra os, deres ejere. Sundhed for kæledyr er en meget bred ting, og handler om mange forskellige ting. Derfor er det vigtigt at sørge for, at dit kæledyr er sundt på alle de forskellige måder

Undgå sygdom

Noget af det vigtigste når dit kæledyr skal være sundt, er at det ikke er sygt. Det siger næsten sig selv. Sygdom hos dyr er mange ting, men noget som du kan gøre for at undgå at dit kæledyr er sygt, er at tage det med til dyrlægen regelmæssigt. Hvis du ikke har en dyrlæge, skal du finde en dyrlæge tæt på. Så hvis du bor på Sjælland, kunne det være i Næstved eller i Slagelse.

En af de ting som kæledyr oftest lider af, er lopper. Lopper er et lille dyr, som klør og kradser, og generelt bare er meget irriterende for dit kæledyr. Lopper kan behandles på mange forskellige måder. Det er f.eks. ved at give piller til kæledyr. Hvis dit kæledyr endnu ikke har lopper, kan du også give en forebyggende loppekur. Den gives en gang om måneden, og sørger for, at dit kæledyr ikke for lopper.

Kæledyrs mentale sundhed

Det virker måske underligt at tale om kæledyrs mentale sundhed. Men selvom de små dyr ikke får psykiske sygdomme som mennesker, har de alligevel brug for at blive stimuleret mentalt. Det kan eksempelvis være ved at blive leget med, eller ved at komme ud i det fri. Det er meget vigtigt for, at dit dyr har det godt.

Det er også vigtigt, at dit kæledyr ikke er stresset. Mange dyr bliver stressede over høje lyde. Det kan eksempelvis være fyrværkeri. Derfor er det vigtigt at skærme kæledyr, og sørge for at de føler sig trygge.

You may also like