Kæledyr

Vigtigt at vælge foder til din hund med stor omhu

single-image

Når du skal købe foder til din hund, skal det ske med omhu. Det er ikke alle typer foder, der egner sig til din hund. Hvad der menes med dette er, at der er forskel på den ernæringsmæssige sammensætning af de forskellige typer hundefoder.

Det skyldes naturligvis, at der er forskel på, hvad hunde har brug for i deres foder. Af netop denne årsag er det vigtigt at vælge med omhu, så du er sikker på, at din hund får det rette ernæring.

Det er dog ikke kun ernæringen, der skal være i fokus. Det er også vigtigt, at smagen er i orden. Det er nemlig ikke alle hunde, der kan lide alle typer foder.

Hold først og fremmest fokus på ernæringen

Står du over for at skulle købe foder til din hund, er det først og fremmest ernæringen, der skal være i fokus. Hver enkelt hunderace har deres helt egne behov, når det kommer til ernæring, hvilket du naturligvis skal tage højde for.

Hvad dette betyder er, at det ikke er alle typer foder, der egner sig til alle hunde. En fransk bulldog og en golden retriever har ikke brug for samme mængde ernæring og sammensætning af denne, hvorfor der også er forskel på deres foder.

I mange tilfælde er det faktisk muligt at finde foder, der er lavet specifikt til en given race. Vil du være sikker på, at din hund får den rette ernæring gennem sit foder, er dette værd at gå efter.

Når det er sagt, så er der ofte flere varianter af dette foder, der adskiller sig i forhold til smagen. Det skyldes, at ikke alle hunde har samme præferencer i forhold til smag, hvorfor det også er noget, der skal tages højde for.

Du er nødt til at prøve dig frem

Når det kommer til smagen, er der desværre ikke nogen gylden mellemvej. Derfor er du nødt til at prøve dig frem, for at finde ud af, hvad din hund bedst kan lide.

Det er nemlig noget, der varierer en del. Mange hunde kan bedst lide foder, der smager af lam, mens andre er mere til smag af fx laks eller kylling. Heldigvis findes de fleste fodersammensætning i flere smagsvarianter.

Det er selvfølgelig ensbetydende med, at du ikke bør have problemer med at finde en passende smagsvariant. Ønsker du at læse om nogle af de mest velrenommerede typer hundefoder, bør du besøge Petguide.

You may also like