Oplevelser

Få oplevelser for livet som frivillig i udlandet

single-image

Er du lige blevet færdiguddannet, har du snart en god og lang ferie, eller venter studenterhuen og friheden lige om hjørnet? Mange mennesker holder et sabbatår efter gymnasiet eller mellem uddannelser, som kan bruges på at reflektere yderligere over ens fremtid, på at få et pusterum fra bøgerne, beslutte hvad der nu skal ske, eller noget helt andet. Og der findes mange forskellige muligheder for, hvad man kan lave i sit sabbatår eller i sin ferie. En af de mange muligheder kan være frivilligt arbejde i udlandet. Ved at tage til udlandet og arbejde frivilligt, kan du komme helt tæt på det pågældende arbejde, hvad enten det for eksempel er at arbejde frivilligt med børn, med dyr, eller med noget helt andet – og du har muligheder for at få nogle oplevelser for livet, samt gøre et helt fantastisk stykke arbejde, som samtidig er i en god sags tjeneste.

Du kan læse mere her: AdventureDK – frivilligt arbejde i udlandet.

Hos AdventureDK findes der mange forskellige projekter, som du, som frivillig i udlandet, kan blive en del af. Hvad enten man arbejder med børn, med dyr eller med noget helt andet, er det vigtigt at man respekterer det pågældende lands kultur, udviser forståelse, samt har lysten til at gøre en indsats. Og mange mener, at man bliver betalt tilbage med glæden i børnenes ansigter, eller den veltilpasse knurren fra de søde dyr. Du kan altså komme til at mærke, at du gør en markant forskel, og dét kan der ikke sættes en pris på.

Frivilligt arbejde med børn

Som frivillig i arbejdet med børn i udlandet, kan du opnå en både lærerig og givende oplevelse i det pågældende udviklingsland. Her er ressourcerne knappe, men man kan opleve en enestående livsglæde blandt børnene.

Du kan for eksempel vælge at være frivillig i Sydafrika på en skole eller i en vuggestue i Cape Town. Her vil du bo sammen med andre frivillige fra hele verden, så der er god mulighed for at skabe venner for livet.

Frivilligt arbejde med dyr

Du kan også vælge at arbejde frivilligt i udlandet med dyr. Her får du mulighed for at komme helt tæt på de vilde dyr, som man normalt kun kan se på lang afstand. Hvis du har en forkærlighed for dyr, og samtidig har et ønske om at gøre en forskel, kan dette være lige noget for dig, da man her får mulighed for at komme helt tæt på både sårede og forældreløse dyr, som mangler både pleje og kærlighed, og hjælpe dem på rette fode igen.

Du kan for eksempel vælge Amazon Animal Rescue Center, som forsøger at beskytte og redde dyr, der ikke kan klare sig selv i junglen i Amazonas. Du kan også vælge eksempelvis Wild Cat, i nærheden af Kimberley, som har fokus på dyrs beskyttelse. Her er skabt et opholdssted for traumatiserede og sårede dyr, med hovedsageligt forskellige typer af kattedyr – for eksempel løver og geparder. Der er desuden også hunde, ræve og aber.

You may also like