Sundhed

Ønsker du at beskytte din bedste ven for sygdomme og epidemier?

single-image

Som hundeejer ønsker du formentlig et langt og godt liv for din hund. For at du kan sikre det, kan det være en god ide, at beskytte din hund således, at den undgår sygdomme og andre epidemier. Det kan du bl.a. gøre ved at få din hund vaccineret ved en dyrelæge, idet vaccinerne kan være med til både, at forlænge din huds levetid og sikre, at din hund er sund og rask.

Derfor bør din hund vaccineres

Når hundehvalpe bliver født, har de nogle antistoffer mod sygdomme med fra deres mor, som beskytter dem det første stykke tid af deres liv. Når de dier hos moren, får de ligeledes disse antistoffer gennem mælken, der sikrer, at deres kroppe er i stand til at nedkæmpe sygdomme og epidemier. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du sørger for, at vaccinerer din hund , når den ikke længere dier hos sin mor og får antistofferne, således at din hund undgår sygdomme og andre former for gener.

Det er dit ansvar, at holde din hund sund og rask

Hunde er generelt meget notorisk nysgerrige, og derfor er de ikke bange for at udforske forskellige bakteriefyldte eller smittefarlige miljøer. Af den grund er det vigtigt, at du som hundeejer sørger for at forebygge, at din hund smittes efter at have snust til disse farlige ting, og det kan du bl.a. gøre ved at få den vaccineret. Du har nemlig et sort ansvar for, at holde din hund sund og rask. Ydermere er hunde yderst modtagelige over for bakterier for deres artsfælder, og hunde er jo en netop et meget socialt dyr. Så ved at få din hund vaccineret, skal du ikke være nervøs for, at den bliver smittet af andre hunde, for det forebygger vaccinen. Ønsker du desuden at tage din hund med til udlandet, er en vaccine også nødvendig for at beskytte den mod fremmede sygdomme og epidemier.

You may also like