Udstyr

Motivation til at jage med din jagthund

Har du altid lyst til at jage med din jagthund, og så orker du bare ikke, når du endelig skal til det? Synes du også, at det kan gå hen at føles mere som end lektie, end en faktisk hobby? Så kan det være, at du skal kigge på, hvad du kan gøre for, at lykkeliggøre jagt. For det første er det måske nødvendigt at spørge dig selv, om du faktisk stadig gerne vil det her, eller om det bare er vane. Kom på nogle argumenter for, hvorfor du synes at dette skal forblive en hobby. På denne måde kan du altså få motiveret dig selv, især hvis du skriver disse argumenter og fordele ned, så du fysisk kan kigge på dem, og på den måde blive motiveret til at gå ud med hunden igen.

Når fordele bare ikke er nok

Nogle gange er det faktisk ikke modargumenter og ulemper der gør, at man ikke vil ud og jage. Nogle gange kan det være, at du bare slet ikke føler, at du har udstyret til det. Hvis dette er tilfældet, kan det igen være motiverende at finde noget nyt jagttøj. Herudover kan den ringe motivation selvfølgelig også skyldes en dårlig riffel/et dårligt våben, der meget nemt kan blive frustrerende at arbejde med, især når det skræmmer dyrene væk. En salonriffel med lyddæmper kunne f.eks. være en god idé, at have med dig, når du skal ud og jage, især når du har din jagthund med, så du ikke går hen og forskrækker den. Måske kan det også være godt, at købe noget nyt udstyr og grej til din jagthund, så der også er noget motivation dér. At købe noget nyt, kan få vores hjerner til at tænke, at vi er nødt til at bruge det, da det eller bare ville være spild af penge.

Ny hobby

Måske har du allerede gjort alt dette, og måske er du bare stadig ikke motiveret nok til at gå ud. I dette tilfælde kan det måske være bedst, at finde en ny hobby. Det kan være svært, men det er det værd!

You may also like