Udstyr

Oplev den perfekte jagt – sådan iscenesætter du den helt rigtige jagt

single-image

At gå på jagt kan give dig noget helt unikt, som du nok ikke kan finde andre steder. Du får følelsen af at være i ét med naturen, gående blandt de faldende blade, den sprudlende jordbund, den opfriskende vind og den sjæltilfredsstillende natur. Du kan opleve at blive transporteret tilbage til urmenneskets territorie og liv, hvor vi gik på jagt efter dyrene for at overleve. Du kan opleve at gå i dine forfædres fodspor og mærke fortidens vingesus og intimiteten mellem dig, dyrene og naturen. Alt dette kan opleves på jagten, men det er selvfølgelig ikke altid at det forløber sig lige perfekt. Du kan dog øge chancerne for den perfekte jagt ved hjælp af følgende tips:

Sådan skaber du den perfekte jagt

  • Jagttøj og jagtbeklædning skal være i orden. Det kan virke lidt overflødeligt, du skal jo ud og mærke den ægte natur! Men oplevelsen af naturen bliver langt mere behagelig og nydelsesrig, hvis du er klædt ordentlig på – og succesraten stiger også, hvis du er klædt på til jagten. Hvad indebærer jagttøj og jagtbeklædning så? Det rækker over mange forskellige tøjvarianter. Nogle af de vigtigste er dog som følger: Gode støvler, der kan holde til skovbundens miljø og også gerne gode, varme sokker. Ydermere også varme jagtbukser og jakke, der kan holde til miljøet, du nu måtte jage i. Du kan også investere i jagtvest, jagthandsker, camouflagetøj m.m.
  • Vælg det rigtige jagtsted. Det nytter ikke noget blot at vælge et tilfældigt jagtområde. Du bør vælge et sted, du ved har gode muligheder for en succesfuld jagt.
  • Tag på jagt i det rigtige vejr og tidspunkt. Der er størst chance for at støde på et dyr ved de første og sidste soltimer. Tag på jagt når det er koldere – her er f.eks. hjort mindre agile. Jag, når dyrene tror de har fordelen i forhold til vind. Dyr kommer frem og spiser mere, når månen er direkte over dem.
  • Tag sammen ud og jag – dette gør oplevelsen mere spændende og sjovere og giver godt sammenhold.

You may also like