Udstyr

Sådan understøtter du din hests eller ponys trivsel

single-image

Dette indhold er sponsoreret.

Det kan være en jungle at finde rundt i forskellige grimer, dækkener, foder og lignende remedier. Eksperternes udsagn og anbefalinger kan hurtigt skifte sammen med et marked, der konstant er i udvikling. Så hvordan kan man som heste- eller ponyejer sikre sig, at hestens trivsel nødvendigvis er helt i top? Det er ikke udelukkende bare op til den enkelte at vurdere. Der er forhold, udstyr og ingredienser, som skal være på plads, førend den optimale trivsel kan imødekommes.

Udstyret skal være helt i top

Udstyr til din hest er ikke blot til for pynt, og det er ikke bare mode. Udstyr som grimer er vigtigt for hestens trivsel. Hvordan en grime er foret, kan dog være forholdsvis op til hesten eller ponyen selv at vurdere, hvad der passer bedst. Helt generelt skal du selvfølgelig undgå grimer, der f.eks. giver sår eller på anden vis gnaver i huden. Dernæst er størrelsen også en vigtig faktor. Selvom stort set alle grimer kan justeres, er de fabrikeret til forskellige heste – følg altid anbefalingerne her.

Et andet vigtigt udstyr til din hests trivsel er et dækken. Et dækken kan f.eks. være strengt nødvendigt i det kolde klima, hvis det er uvant for hesteracen. Omvendt kan de varme somre, vi oplever i stigende grad, være et problem for langhårede heste, hvor et dækken ligeledes kan være behjælpeligt. Her er det altså ikke op til den enkelte hest. Hvordan din hest reagerer på det klima, den lever i, er i høj grad styret af hestens eller ponyens ophav.

Forholdene i staldene

Et farligt sted, hvor du skal være opmærksom på din hests eller ponys trivsel, er opstaldning. Vær især opmærksom på, om hesten kan sidde fast i tremmer. Det er en hyppig årsag til skader på hest eller pony. Hvis hovene sidder fast i tremmer, kan det volde stor skade. Generelt skal du forsøge efter bedste evne at sørge for, at hove ikke kan sidde fastklemt i staldboksen. Husk også på, at hesten som ponyen er et nysgerrigt dyr. Så dækken og andet udstyr, der ikke er i brug, skal ikke ligge i nærheden af hesten. Hesten skal kunne slappe af og bevæge sig, men selvfølgelig aldrig med en skade til følge.

De sidste og helt uundværlige ingrediens

Alt det ovenstående er en direkte opskrift på, hvordan du får en glad og sund hest. Det kan bare ikke stå alene. Heste og ponyer skal have omsorg, opmærksomhed og kærlighed ligesom os mennesker. På den måde undgår du en stresset og besværet hest, der har svært ved at fungere i stalden. Med viden og omsorg trives din hest allerbedst i sin staldboks.

You may also like